מזון אורגני בזול

קישורים ממומנים
תחום המזון האורגני עבר בשנים האחרונות שדרוג של ממש. עשרות סניפים חדשים נפתחים בכל מקום בארץ.
האם זה גם משפיע על הכיס שלנו ? בכתבה הבאה.


שוק המזון האורגני התפתח מאד בשנתיים האחרונות, המודעות גדלה, ניפתחו חנויות גם מחוץ לגוש דן. כלומר, גם בפריפריות מגלים עניין במזון האורגני.
המהפיכה האמיתית היא בזמינות ובאיכות. פעם לאכול אוכל אורגני היה סבל. היה צורך לנסוע לצפון, למצוא איזשהו מגדל, והמחירים היו גבוהים מאד.
היום ניתן למצוא מזון אורגני בחנויות רבות באזור המרכז. המגוון רב, האיכות מצויינת והמחירים נוחים.
ניתן למצוא מגוון רחב מאד של מוצרים, כמו דברי מתיקה, וופלים וכיוצא בזה, דרך פריכיות, פסטה, אורז, בשר, פירות וירקות.

האם מזון אורגני בריא יותר ממזון רגיל ?

על פניו, מזון אורגני נתפס בעיני הציבור כבריא יותר.
הריסוס הוא חומר כימי ורעיל, והגיוני שצריך להימנע ממנו. אך יש לציין שעדיין - זה לא הוכח מדעית בשום מקום.
מה שכן די ברור כבר, שבבשר, ובעיקר בבשר מעוף, הבשר האורגני טוב יותר.
עופות מוזנים באנטיביוטיקות למניעת מחלות, בהורמונים לגדילה, ולחומרים האלה יש השפעות עלינו ובמיוחד על הילדים שלנו.

אתר "פרייסל" בדק את המחירים ברשתות האורגניות השונות וגילה פערים משמעותיים.
לדוגמא: קילו עגבניות נמכר ברשת "ניצת הדובדבן" ב- 9.5 ש"ח, וברשת "טבע קסטל" ב- 11.2 ש"ח. פער של 18%.
קילו גזר טרי - ברשת "אורגניק מרקט" עולה 11.9 ש"ח, וברשת "ניצת הדובדבן" 14.4 ש"ח. פער של 21%.
מחיר קילו קולורבי עולה ברשת "טבע קסטל" 7 ש"ח, לעומת 15.9 ש"ח ברשת "ניצת הדובדבן" - פער של 127%.
קילו תפוח "חרמון" ברשת "עדן טבע מרקט" עולה 19 ש"ח לעומת 24 ש"ח ברשת "אורגניק מרקט". פער של 25%.

יש לציין שהכניסה של הרשתות הנוספות גורמת לתחרות די משמעותית בשוק. מחירם של המוצרים האורגניים ממילא יקר יותר מאשר המוצרים הרגילים, ולכן כאשר הפערים קיימים בעשרים או שלושים אחוז, בפועל הפער הוא גדול הרבה יותר ולכן יש לבדוק ולעשות את השוואת המחירים כי זה יחסוך הרבה כסף.