טיפים לבחירת סכין

קישורים ממומנים
כיום המגוון של הסכינים הוא רחב מאד.
בכתבה הבאה ניתן מספר טיפים לבחירת סכין מטבח טובה.


אם באמת מתחשק לך לקנות סכין שיהפוך את חויית החיתוך והבישול לחוויה, להנאה, אז כדאי מאד להשקיע פעם אחת בסכין שאולי מבחינת מחיר היא יותר גבוהה, אבל מחומרים הרבה יותר טובים ואיכותיים.

איך לבחור סכין ?

ראשית, צריך לבדוק שהסכין נוחה לאחיזה ביד מבחינה ארגונומית. שהמבנה שלה מתאים לכף היד, והמשקל שלה נח ולא מעיק .
צריך להרגיש שהאחיזה טובה ויציבה.

בדרך כלל סכינים איכותיות ומקצועיות עשויות מיחידה אחת. שכל הסכין הוא גוף אחד - גם הלהב וגם הידית.
יש חשיבות גדולה לסוג המתכת ממנה עשויה הסכין.
חברות טובות ורציניות מציינות את סוג הנירוסטה על גוף הסכין.
אם כתוב שהנירוסטה היא תוצרת גרמניה או יפן, זאת הנירוסטה הטובה.
הנירוסטה הטובה ביותר מצויינת על ידי המספר 1.4116 שמצויין על גבי הסכין, שבה משתמשים גם ברפואה מתקדמת לייצור איזמלי מנתחים.

אופן האחסון והטיפול בסכין גם חשוב מאד.
בסוף השימוש יש לשטוף את הסכין תחת הברז עם סבון ולנגב מיד.
יש להימנע משימוש במדיח כלים.
בעת האחסון חשוב שהלהב של הסכין לא תקבל מכות או פגיעות משאר הכלים במגירה. ניתן לתלות אותה על מתלה מגנט מיוחד לסכינים. או במעמד מיוחד שיש בו חומר מיוחד שאפשר לשים בו סכין ליד סכין ואין מגע ביניהם.

חשוב להשתמש בסכין על לוחות חיתוך שעשויות מפלסטיק אנטי בקטריאלי, כדי שלא יתפתחו בקטריות בין החריצים.
רצוי לא לחתוך על משטחי זכוכית, נירוסטה, או משטחי שיש, כי אלו חומרים שהם יותר קשים מהלהב ויכולים לפגוע בו.